Triathlon Blog 21 april 2024

Jeroens blog: leuk om te weten


Hallo clubgenoten, Brrrrrr, qua temperatuur wil het nog niet echt lente worden he?

  • Toch was het afgelopen zaterdag best toeven rond het UWTC circuit waar wij alweer de derde wedstrijd tellend voor onze clubcompetitie hielden. De hieronder gefotografeerde toppers gingen de strijd met elkaar en met de matige wind aan, om zo snel mogelijk de 15 rondjes te fietsen.

    En dat is lastiger dan je in eerste instantie denkt. Niet te snel beginnen, kan je de bochten doortrappen (ook met wind mee), is het handig te schakelen het viaductje op, hoe haal ik in zonder ongelukken, maar vooral, hoe houd ik de tel van het aantal gereden ronden bij? Het is bijna een "denksport" :-) Denken en vooral ook rekenen was het voor de organisatie; Ingeborg en Diana. Kloppen de tijden met het aantal gereden ronden, hoeveel seconden werd er gestart na de eerste ?? Het gaat natuurlijk niet om van die kinderachtige bedragen, het moet dus wel kloppen....:-) Een hele klus, maar waarom je daarvoor een helm draagt ????

    Uiteindelijk bleek de jarige Arno de snelste tijd gefietst te hebben bij de mannen, maar zoon Bram deed daar niet voor onder bij de jeugd. Al was dat laatste niet zo moeilijk omdat hij de enige was. Dat zelfde gold voor Diana die als dame de snelste tijd neer zette. Als bijlage de uitslag en ter vergelijking de uitslag van vorig jaar.
  • Een stuk warmer was het zondag in Valencia. Daar werd de eerste serieuze triathlon in Europa met OTT deelname gehouden; een Ironman 70.3. Ad Kempen, Carla van Rooijen en haar maatje Andr schreven zich daar voor in. Helaas moest Carla het moedige en verstandige besluit nemen niet te starten, na een paar weken lang niet fit te zijn geweest. Ad zwom met de beste mee en kon zich goed handhaven in de top van zijn leeftijd categorie. Kwam als vierde uit het water, liep heel even op een podiumplaats, maar moest toch uiteindelijk met een vierde plaats genoegen nemen. Andr kon zich na het zwemmen, wat verre weg zijn minste onderdeel is, lekker naar voren werken. Had het aan het einde behoorlijk zwaar, maar finishte knap bij de eerste 10 in zijn leeftijd categorie.

    Dan nog een tip. Het heeft niets met Oceanus als triathon team te maken, maar is in Leimuiden, dus lekker dichtbij.

groet
Jeroen

Sponsors