Wedstrijdzwemmen

Al meer dan 50 jaar is Wedstrijdzwemmen een succesvolle zwemafdeling van Zwemsportclub Oceanus.

Bij Oceanus Wedstrijdzwemmen staat de ontwikkeling van de zwemmer centraal.

Wedstrijdzwemmers van Oceanus hebben volop mogelijkheden om hun doelen te bereiken. De trainingen zijn zo opgesteld dat iedereen toekomt aan zijn persoonlijke ambitie en niveau.

Een aantal zwemmers neemt deel aan wedstrijden op nationaal niveau, voor wie dat wil bestaat de mogelijkheid om dit doel ook na te streven.

De Minioren is de eerste opstap voor jonge kinderen (6-12 jaar) in het wedstrijdzwemmen. Bij de Minioren staat trainen met plezier centraal. Hierbij wordt zorgvuldig met talent omgegaan om te kunnen doorgroeien naar de Junioren (12-16 jaar).


Bij Junioren zal de trainingsintensiteit gelijkmatig toenemen en wordt er, in overleg met de zwemmer en ouders/verzorgers persoonlijke doelen gesteld. 

Voor wedstrijdzwemmers vanaf 16 jaar en ouder zijn er volop mogelijkheden om te trainen en wedstrijden te zwemmen in de categorieën  Jeugd en Senioren. Je prestatie- en trainingsdoelen bepaal je samen met je  Trainingscoördinator om succesvol en met plezier je doelen te realiseren.

Naast de vele trainingsmogelijkheden in de avonden en de ochtenden is er ook tijd voor ontspanning, er worden regelmatig leuke teambuilding activiteiten georganiseerd (zoals Poldersport, nieuwjaarsontbijt, beachvolleyballen en bowlen). 

Sponsors