NK vinzwemmen 18 en 19 juni 2022

NK Vinzwemmen 18 en 19 juni 2022

Eindelijk, na 2 jaar afgelast te zijn, nu eindelijk weer een NK Vinzwemmen!

Met een klein team van 3 enthousiaste zwemmers, anderhalve coach, anderhalf jurylid en twee fotografen vertrokken we vrijdag 17 juni naar Eindhoven.

Voor Ella May Meeuwisse was het haar 1e NK, zij mocht gelijk de spits afbijten met de 50 meter met vin. Dat deed ze harstikke goed en ze had gelijk haar 1e gouden plak te pakken. Ook op de 200 en de 50 meter bi-fin tikte ze als eerste aan. De zondag begon ze ook met een gouden medaille op de 100 meter bi-fin, hierna moest Ella May in Silke toch haar meerdere erkennen, en kwam ze als 2e aan op de 100 en de 200 meter met vin. Wat een fantastische score voor haar eerste NK: 4 gouden en 2 zilveren medailles!

Yvanka Ashby, onze lange afstand zwemster, begon gelijk met de langste afstand: de 1500 meter met vin. Gelukkig betaalde alle extra trainingen in het Sloterparkbad zich uit, want zij mocht zowel op de 1500 als op de 800 meter met vin de gouden plak in ontvangst nemen. Tussendoor nog wat kortere afstanden en ook daar won ze goud, op de 100 en 200 meter bi-fin was Yvanka ook de snelste! Op de 400 meter met vinnen was de concurrentie iets sterker en nam ze de bronzen plak mee naar huis. Een niet verwachte score van 4 gouden en 1 bronzen medaille!

Ook Liam Glebbeek was weer van de partij. En ondanks een wat minder trainingsjaar, liet Liam zijn talent goed spreken en met goud op alle afstanden die hij zwom kon ook hij tevreden huiswaarts keren. 50 vin, 50 AD, 100 vin, 100 perslucht, 50 bi-fin, 100 bi-fin allemaal goed voor de 1e plek, 6 keer goud!!

Aan het eind van het zaterdag programma zwommen Yvanka en Liam nog de gemengde estafette, samen met Rianne en Roelant van Orka een prachtige 1e plaats op de 4 x 100 Bi-fin.

En aan het eind van het zondag programma zwom Yvanka met een samengesteld damesteam nog de 4 x 100 met vinnen, goed voor een 2e plaats en Liam met een samengesteld heren team, ook de 4 x 100 met vinnen. Deze was goed voor de 1e plaats!!!

Na de afsluiting en het opruimen van het bad, moesten we nog even op Liam wachten, want hij was voor de dopingcontrole geselecteerd. Uiteraard was deze test negatief en mochten alle medailles, 17 stuks in totaal, mee naar huis genomen worden.

Het was weer een fantastisch NK, uitstekend georganiseerd door Karin en Femma Neehus uit Vinkeveen en mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers! Op naar 2023!!!

Wil je ook één van de snelste zwemmers worden kom dan vinzwemmen bij Oceanus Aalsmeer!! Het nieuwe seizoen begint in september!! Neem contact op met vinzwemmen.oceanus@gmail.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op

Ella May

 

Yvanka

Sponsors