NK Vinzwemmen 2023 wederom een daverend succes!

NK Vinzwemmen 24 en 25 juni 2023

Al meer dan 10 jaar reizen we elk jaar af naar Eindhoven om in het prachtige Pieter van den Hoogenband bad het NK Vinzwemmen te beleven!

Ook dit jaar was Oceanus weer van de partij, met een klein, maar zeer gemotiveerd team! Met een klein team van 3 enthousiaste zwemmers, één coach, twee juryleden en één supporter vertrokken we vrijdag 24 juni naar Valkenswaard. Dit keer een hotel iets verder weg om de kosten beheersbaar te houden!

Voor Ella May Meeuwisse was het haar 2e NK, helaas kon zij alleen de zondag aanwezig zijn. Maar dat was geen probleem voor Ella-May, want op alle ingeschreven afstanden zwom ze naar een medaille. Ook de 50 meter Afstand Duiken haalde zij in 25.58! Echt knap gedaan, en goed voor een zilveren medaille! Op de 100 meter Bi-Fin was Ella-May haar grootste concurrente, Silke, de baas, en mocht ze een gouden plak in ontvangst nemen. Met 1 gouden en 3 zilveren plakken was zij en ook de coach meer dan tevreden!

Yvanka Ashby, had zich weer ingeschreven voor de lange afstanden. Met wat kleine afstanden vooraf, om vast wat ritme te krijgen. Of het nu kwam door de extra trainingen in het Sloterparkbad of door de glanzende gloednieuwe Vin, Yvanka ging als een speer door het water. Dit betaalde zich uit in maar liefst 3 gouden plakken op alle lange afstanden. Op de 1500, de 800 en voor het eerst ook op de 400 meter mag zij zich Nederland Kampioen Vinzwemmen noemen! Dat ze daarnaast ook nog brons op de sprintafstand, 100 meter bifin, won was helemaal een verrassing!

Ook Liam Glebbeek was weer van de partij. Met wederom een wat minder trainingsjaar, begon het NK zwaar voor Liam. De zaterdag wilde het niet lukken, maar op de zondag kwam Liam heel knap terug! De sprintafstanden zijn echt zijn specialiteit en met 3 gouden plakken kon hij meer dan tevreden toen. Dat hij ook nog een zilveren plak op de 50m Vinnen haalde, was helemaal meer dan verwacht!

Dit jaar helaas geen estafettes voor onze Oceanus zwemmers, hopelijk hebben we volgend jaar een eigen team en kunnen we daar ook laten zien wat we kunnen!

Na de afsluiting en het opruimen van het bad, mochten alle medailles, 12 stuks in totaal, mee naar huis genomen worden.

Het was weer een fantastisch NK, uitstekend georganiseerd door Karin en Femma Neehus uit Vinkeveen en mogelijk gemaakt door tientallen vrijwilligers! Op naar 2024!!!

Wil je ook één van de snelste zwemmers worden kom dan vinzwemmen bij Oceanus Aalsmeer!!

Het nieuwe seizoen begint in september!! Neem contact op met vinzwemmen.oceanus@gmail.com. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op

 

Sponsors