Wedstrijd Utrecht 10-10-2021

Vinzwem wedstrijd Utrecht 10 oktober 2021

Na ruim een jaar geen wedstrijden konden we gisteren eindelijk weer onze opwachting maken in zwembad de Krommerijn in Utrecht. Seizoen 2020 kende slechts 2 wedstrijden, en ook in 2021 zullen we slechts 2 keer kunnen zwemmen. Gister en 21 november.

Stukje voorbereiding voor hopelijk een mooi seizoen in 2022!

Met een behoorlijk kleiner team (slechts 2 zwemmers, 1 coach en 2 juryleden) togen we naar Utrecht. De wedstrijd begon wat onwennig, maar al gauw wisten Liam Glebbeek en Yvanka Ashby weer precies hoe ze heel hard moesten zwemmen om de competitie voor te blijven. Het anderhalf jaar bijna niet kunnen trainen was bij alle zwemmers te zien, maar toch zwommen onze toppers bij een paar afstanden een snellere tijd dan de inschrijftijd.

Dat belooft veel goeds als er straks weer elke week getraind kan worden. Het doel is natuurlijk toch weer om medailles binnen te halen op het NK in juni 2022.

Voor coach Karin was het weer een spannende dag, het was goed opletten hoe haar zwemmers zwommen, zodat ze straks precies weet waar we weer harder op moeten trainen. Met haar rustige benadering coachte ze Liam en Yvanka naar prima resultaten.

Juryleden Cassey en Margret mochten ook weer aan de badrand staan. Naast de elektronische tijdwaarneming, moet er ook altijd hand geklokt worden, zodat Nederlandse Records gezwommen en geregistreerd kunnen worden. Een vinzwemwedstrijd kan alleen worden gehouden met voldoende mensen, van juryleden tot kamprechters, van starters tot mensen die helpen het bad op- en afbouwen. Gelukkig is bij het vinzwemmen geen tekort aan vrijwilligers.

Wil je ook een keer de snelste zwemsport ter wereld proberen??Je mag bij ons vrijblijvend 2 keer proeflessen volgen. En wie weet, vind je het zo leuk, dat je met ons meega naar het NK-weekend in Eindhoven! Aanmelden kan via het mailadres:

vinzwemmen@oceanusaalsmeer.nl of via vinzwemmen.oceanus@gmail.com

We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op

 

Sponsors